Dankzij Sem

Documentaire en journalistieke Fotografie in Nederland 2000-2015

De Stichting Sem Presser Archief opgericht in 1990, heeft in de periode 2000-2015 zo’n 183 projecten op het gebied van (Nederlandse) fotografie ondersteund: publicaties, tentoonstellingen, onderzoeks- en educatieve projecten, reisbeurzen, archivering en digitalisering. De financiële middelen daarvoor kwamen uit de nalatenschap van Sem en Joke Presser, aan de stichting toevertrouwd om de fotografie in Nederland, met een nadruk op documentaire fotografie, te ondersteunen. Van het begin af was duidelijk dat deze activiteit een tijdelijk karakter zou dragen: als de middelen besteed zijn, stopt de stichting. In 2020 is aan het werk van de Stichting een einde gekomen.

In de periode van 15 jaar heeft de Stichting een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de fotografie en de fotografische infrastructuur in Nederland. De kern van het werk van de Stichtinmg was: niet belonen wat er al is, maar proberen mogelijk te maken wat nog moet komen.

Deze website is een index van alle die projecten, die in het Boek “Dankzij Sem Presser Archief” uitvoerig zijn beschreven.

Hier het persbericht van van boek uitgegeven door Lecturis:

Het boek ‘Dankzij Sem’ is bij de uitgever uitverkocht maar pop verschillende plaatsen nog steeds te verkrijgen. Zoek maar eens op “Dankzij Sem” op Google!

Op de site van de uitgever Lectures is van dit fotografische naslagwerk, een volledige inhoud van het boek on-line raadpleegbaar:

De lijst van alle gesteunde projecten vindt u op deze pagina van deze website:

https://sempresser-fotograaf.nl/index-fotografische-projecten-2000-2015/